четверг, 16 февраля 2012 г.

Експерт розповів, скільки коштуватиме пшениця


Ціна на продовольчу пшеницю в Україні може сягнути 2 тис. грн за 1 тонну. Такий прогноз озвучив генеральний директор холдингу VitAgro Сергій Лабазюк як повідомляє інтернет ресурс ubr.ua
"Цінова політика так складається, що ця культура не є високорентабельною. Більш рентабельні - соя, кукурудза, ріпак, соняшник. Вони експортуються у великих обсягах, на них є попит на зовнішніх ринках. Відповідно, на них ціна краща. А пшениця - позиція, яка потрібна для внутрішнього ринку у великих обсягах. І тут втручається держава регуляцією ціни, експорту... Будемо надіятися, що вийде на 2 тисячі гривень за тонну. На сьогодні ми більше 1600 гривень не маємо", - сказав він.
Також, за його словами, в Україні навряд чи буде введено заборону на експорт фуражної пшениці.
"Продовольчу пшеницю ми і цього року не експортували. А на фураж - ні, не думаю. Тоді наше сільське господарство зупиниться. Не думаю, що на таке підуть. Все ж таки сільське господарство дає велику долю в наш бюджет. У закритті експорту фуражу не бачу ніякої перспективи. А на продовольчу - напевно, що так і буде", - зазначив Лабазюк.
Крім того, він наголосив на проблемі із зерносховищами.
"Це глобальна проблема нашої країни. Більшість складських приміщень, елеваторів - радянських часів, ще 60-70-х років будівництва. Технологія вже далеко не така, яка мала би бути. Якщо говорити про два-три роки зберігання, то зерно втрачає свої якісні показники", - наголосив він.

1 комментарий:

  1. «Когда я как владелец малого бизнеса в сложной ситуации подавал заявку на ссуду для покупки своего здания, обычные банки сказали, что не могут мне помочь. Г-н Бенджамин, кредитный специалист, сел со мной, выслушал мою ситуацию и решил, что я Стоит рискнуть. Вот и мы, 5 лет спустя, и я только что продлил свой кредит еще на 7 лет. Я не смог бы купить свое здание без помощи г-на Бенджамина, и буду им вечно в долгу перед ними за то, что они дали мне шанс когда никто другой не сделает этого. "
    Я порекомендую вам связаться с кредитным специалистом г-ном Беном по приведенной ниже информации, если вам понадобится финансовая помощь. Г-н Бен Контактное лицо Whats-App: + 1-989-394-3740, а также электронная почта: 247officedept@gmail.com

    ОтветитьУдалить